Kaapista ulos!

Haluan astua virallisesti kaapista ulos ja hehkuttaa, että minulla oli ilo ja kunnia valmistua PT:ksi kesän kynnyksellä Personal Trainer Akatemiasta http://ptakatemia.fi

Mistä hehkutus?

Olen vuosia pitänyt silmällä alan koulutuksia, mutta en ole jostain syystä vakuuttunut tarjonnasta. En ennen kuin törmäsin tähän osaavaan kouluttajakaartiin, jotka olivat luoneet aivan uudenlaisen lähestymistavan kouluttaa osaajia alalle. Enää ei opeteltukaan yksi-, kaksi- tai kolmejakoista kuntosaliohjelmaa, jota voitaisiin kopioida ihmisille, vaan keskityttiin tasapainoisesti eri osa-alueisiin, pyrkien löytämään kullekin yksilölle heille tarpeellisia kehityskohteita ja variaatioita liikemalleihin. Kyllä, myös meille oppilaille!

Mitä koulutus piti sisällään ja kuka koulutti?

1. lähijakso: orientoitumista ja katsaus movement & mobility, lihaskunto- ja flow harjoitteisiin
+ Kuntosaliharjoittelupäivä
2. lähijakso: lihaskunto- ja voimaharjoittelu
3. lähijakso: ravitsemus ja henkinen hyvinvointi
4. lähijakso: kestävyysharjoittelu, testaaminen, seuranta ja juoksu
5. lähijakso: kehonpaino- ja liikkuvuusharjoittelu
6. lähijakso: toiminnallinen keho, erityisryhmät, kuntoutus
7. lähijakso: urheilijan voimaharjoittelu, painonnosto ja muut apuvälineet
8. lähijakso: Toiminnallinen harjoittelu, ryhmävalmennus, personal trainerin työ kokonaisuutena

Kouluttajina tässä toisessa PTA lähdössä toimivat:

  • Jukka Rajala
  • Jarno Härkönen
  • Jukka Mäennenä
  • Sampsa Kautto
  • Kimmo Kuukasjärvi
  • Laura-Elina Toivola
  • Kirsi Tikka
  • Jaakko Savonlahti

Mikä mainiointa, kukin kouluttaja oli ammattilainen omalla osa-alueellaan!

Suurin osa kouluttajista oli ennalta tuttuja hyvän maineensa / ammattitaitonsa takia, mikä vakuutti entisestään lähtemään hakuprosessiin mukaan, sillä onhan salainen julkinen toiveeni, että joskus voisin itsekin kokea olevani kova ja arvostettu nimi! Nämä kaverit todellakin osaavat hommansa.

On tärkeää löytää itselle sopivat tavat kehittyä / kouluttautua. Oma liikkuvuuteni on rautakangen luokkaa, mutta tekikö se minusta huonomman ihmisen tai vähemmän kehityskelpoisen? Ei. Arki on sitä, että elämme erilaisten rajoitteiden kanssa, mutta kuinka moni ymmärtää nämä rajoitteet ja osaa huomioida ne opettaessaan erilaisia liikemalleja? Onneksi yhä useampi, mutta silti varmasti vielä liian harva.

Mikä merkitys osaavalla, tarpeesi ymmärtävällä valmentajalla / kouluttajalla sitten on? Sanoisin että valtava! Koulutuksen aikana jäin monta kertaa miettimään, että miksi en ollut oppinut tekemään jotakin asiaa jo vuosia sitten oikein, tai miksi joku joskus kokeilemani valmentaja ei ollut opettanut ymmärtämään mihin liikkeissä tulisi keskittyä.

Mikäli siis halajat alalle, kehotan hakemaa oppia tästä koulutuksesta tai näiden kouluttajien muista koulutuksista! Käy siis rohkeasti tutustumassa heidän sivuihinsa!

Mikäli sen sijaan etsit itsellesi valmentajaa, niin käytä myös kyseiseen valintaan hiukka aikaa ja energiaa. Sikäli mikäli (siis kun!) olet valmis panostamaan omaan hyvinvointiisi, on myös tärkeää että löydät omiin tarpeisiisi sopivan valmentajan, jonka kanssa yhteistyö sujuu. Hyvä valmentaja osaa myös ohjata toisen valmentajien puoleen, mikäli oma osaamistaso ei ole riittävä. Näin ollen mikäli lähestyt minua aikeissa päästä asanoista hankalimpaan, tai haluat kehittyä yhden käden käsilläseisonnassa, niin voit olla varma että ohjaan sinut eteenpäin verkostossani sellaiselle valmentajalle, jolla on osaamista ja ymmärrystä asiasta enemmän kuin minulla tai mitä google opettaa.

Ja kyllä, tämä on myös ensimmäinen blogitekstini, joten opeteltavaa riittää tälläkin saralla 🙂 Seuraavassa tekstissä paneudun lähemmin siihen, mikä merkitys oikealla valmentajalla on. Toivon mukaan myös muutama rohkea asiakas uskaltautuu kertomaan tarinaansa myöhemmin.

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s